Från barnmatsburk till sportflaska, black/black

I lager.
175 kr
Leverantör:

Gör din egen sportflaska från en urdiskad barnmatsburk! Med det här setet har du allt du behöver – barnmatsburken tillsätter du själv! Tänk på att köpa en standardbarnmatsburk, de har en diameter på 58 m.m. Märken som Änglamark™, Nestlé™ och Holle™ har standardbarmmatsburkar till sin barnmat.

Setet innehåller:

1 vit KeepJar nappring
1 mörkgrå KeepJar nappring (extranappring)
1 svart sportpip (push-pull-spout) från NUK
1 silikonfodral utav livsmedelsgodkänd silikon (FDA standard)

Barnmatburk ingår inte.

Silikonfodralet ger en slitstark greppyta och hjälper till att förhindra skador. Barnmatsburkarna är väldigt hållbara, men fortfarande gjorda av glas och inte okrossbara.

Det går bra att diska alla delarna i maskin, med undantag för drickpipen. Silikonfodralet behöver inte avlägsnas från burken för att diskas i maskin eller för hand.

En av de stora fördelarna med att använda KeepJar nappflaska, som många föräldrar framhåller, är att KeepJar är designad på ett sätt så att barnmatsaburksdaptern ska passa med så många andra varumärkens dinappar som möjligt. På så sätt undgår vi att låsa in dig som kund till ett märke. De små har ofta en bestämd uppfattning om vilken napp de föredrar. Många föräldrar har redan nappar hemma. På detta sätt kan vi spara på resurser och undvika onödiga extrainköp av nappar just från ett enskilt varumärke vars nappflaska man använder.

Perfekt till träningen eller som vattenflaska i skolryggsäcken.

Nappringen och locket är tillverkad (LLDPE/polyeten) och tillverkad i Sverige. Det är vår mest beprövade livsmedelsplast, densamma som på insidan av mjölkförpackningar. Har använts så sedan 50-talet. Polyeten har krympegenskaper och det gör att vi rekommenderar att sterilisering genom kokning sker under försiktighet – koka upp vattnet för att sedan lägga i KeepJar nappring och lock. Ta tiden, max 2 min. Kyl med kallvatten efteråt. Om nappringen ändå skulle krympa, har du en extra! Det är därför vi alltid skickar med två stycken nappringar.

Barnmatsburkar
5-7 oz (160-2 60 ml). Nestlé™ har de största barnmatsburkarna.
Passar med de flesta barnmat varumärke som: Nestle, Änglamark, Holle, Småfolk, Piltti , Demeter, Babylove Breigläschen, Gerber, Heinz etc. Yttre diameter för barnmatsburken: 58 mm. Flaskan kan läcka lite med vissa barnmatsburkar eftersom glas är ett levande material och de är alla unika. Prova en annan burk om du upplever problem. Nestle's och Änglamarks barnmatsbukar har aldrig läckt i våra omfattande tester.

Dinapp
Dinapp: Dinappen kommer från Goldi och rekommenderas från 6 månader. Dinappens hål är mediumstort och passar till bröstmjölk, ersättning och vatten. Dinappen är tillverkad av naturgummi som inte har framställts på syntetisk väg utan kommer från trädet Hevea brasiliensis. Materialet i dinappen kontrolleras regelbundet utav ett tyskt testlaboratorium. Överensstämmer med standarden EN-1400-1403 och är fri från nitrosaminer, latexproteiner,2-Mercaptbenzothiazol (MTB) och antioxidanter (BHT). Fri från BPA.

Förpackning
Välj mellan om du vill ha din KeepJar levererad i vår fina kartong eller nätpåse i ekologisk bomull (samma som nätpåse Small). 

Svensk innovation
Barnmatsburksadaptern KeepJar uppfanns 2012 av den svensk-norska flerfaldigt prisbelönta industridesginern Annamaja Segtnan. 2013 erhöll KeepJar priset "Årets Nyhet" på fackmässan barn och baby. Med sitt driv och intresse för hållbar industridesign och ansvarsfull tillverkning har Annamaja utökat KeepJars sortiment och KeepJar har idag ett 50-tal återförsäljare i Sverige och Norge.

Tillverkning
# Dinappen är gjord i naturgummi (ej syntetisk tillverkning av gummi) av Goldi™ i Frankrike.
# Silikonfodralet är tillverkat i Kina och utav livsmedelsgodkänd silikon (FDA standard)
# Den ekologiska nätpåsen är tillverkad i Indien (GOTS-certifierad bomull och fabrik)
# Produkten är monterad i Sverige
# BPA / BPS-fri och ftalatfri, fri från nitrosaminer