Nätkasse med korta handtag, mörkgrå, ekologisk GOTS certifierad bomull

125 kr

Produkten är tyvärr slut i lager :(

Leverantör: KeepJar

Nätkasse med korta handtag, mörkgrå

Nätkassen med korta handtag liknar en traditionell plastkasse från matbutiken, sett till handtagslängden. Men den går också utmärkt att bära på axeln. Nätkassen med korta handtag är enklare att bära hem på ett cykelstyre, än den med långa handtag. Genom att den tar liten plats och har låg vikt, går den utmärkt att bära med sig i ryggsäcken eller väskan – redo för hållbar vardagsinhandling!

En av nätkassens många fördelar är att den expanderar med innehållet och således får mer än vad man kan tro plats. Generellt ryms innehållet från två normalstora plastpåsar från matbutiken i en sådan här nätkasse.  

Eftersom polyester läcker mikroplaster i tvätt (mikroplast läcker ut i haven från reningsverken, där de tar sig högre upp i näringskedjan och slutligen hamnar på vår tallrik), är alla KeepJar textilprodukter i naturmaterial. Vi använder uteslutande bomullsetiketter med GOTS-certifierat giftfritt tryck, fritt från cancerframkallande, giftfria och hormonstörande ämnen. 

Det svenska zerowastevarumärket KeepJar startades 2013 och är ett av de första varumärkena i världen som verkligen tar praktiskt återbruk på allvar genom sina prisbelönta produkter och innovationer. På nätkassens etikett – KeepJars slogan: "Recycle for life”. 


1st nätkasse mörkgrå

Storlek: ca 50x35 cm (nätkassen töjer sig dock och blir ännu större)

Ekologisk GOTS certifierad bomull och färgning

Viktkapacitet: 5kg+ (begränsas av vikten man förmår bära på axeln)

Volym: 48 l

Vikt: 23g

Tvättinstruktion: maskintvätt på låga temperaturer. 

Etiketter i bomull 


Tillverkning och färgning

Tillverkade i Indien hos en GOTS-certifierad fabrik. Fabriken besöks regelbundet. GOTS-standarden garanterar att tyget är ekologiskt samt att en mängd internationella rättigheter för de anställda uppfylls och att inga giftiga, hormonstörande, cancerframkallande eller förorenande kemikalier används i produktionen och färgningen. Omfattande kontroller görs av oberoende certifieringsorgan, som övervakar och testar alla stegen utav produktionskedjan. Den ekologiska bomullen, spinneri, färgning och importen kontrolleras regelbundet.

Övrig info om fabriken

Fabriken har ett socialt fokus och här följer några exempel. Det vanliga inom textilbranschen är att textilarbetare får betalt per sydd produkt, vilket skapar en enorm stress hos arbetstagaren. På vår fabrik tillämpar man månadslöner, vilket är ovanligt i textilbranschen. Arbetarna får betalt även vid tillfällig nedgång i produktionstakt. Föräldrar har rätt att gå ner i tid (för att hinna med familjelivet och hushållsarbete). Det finns en handlingsplan för att undvika sexuella trakasserier på arbetsplatsen och en särskild kommitté har möten en gång i kvartalet för att identifiera och förebygga. Man arbetar aktivt för att anlita hemmafruar för att packa produkter, som ett sätt att få ut dem i arbetslivet. 80% av arbetarna bor inom 10 min gångavstånd från fabriken och kan välja att äta hemma på lunchen. 

För återförsäljare

Master pack: 6st