Zero waste presentpaket, mediumpaketet, korta handtag, ekologisk GOTS certifierad bomull

I lager.
175 kr
Leverantör: KeepJar

Ge bort ett zero-waste-paket i sommarpresent!

Zerowastemellanpaketet

1 Small nätpåse 15x19 cm 

1 Medium nätpåse 24x30 cm

1 nätkasse med korta handtag

100 % Ekologisk certifierad bomull

Nätkassen
En av nätkassens många fördelar är att den expanderar med innehållet och således får mer än vad man kan tro plats. Generellt ryms innehållet från två normalastora plastpåsar från matbutiken i en sådan här nätkasse. Bär med dig nätkassen i väskan, så är du alltid redo för hållbar vardagsinhandling! Nätkassen är ingen ny företeelse. Virkade varianter ska vara populärt i mellanöstern och nätkassar utav plast vittnar många i den äldre generationen om att man haft i sitt hem tidigare.  Alla KeepJars bomullsprodukter är försedda med bomullsetiketter istället för polyesteretiketter (polyesteretiketter läcker mikroplaster i tvätt, som läcker ut i haven).

Storlek: ca 45x40x35cm

Viktkapacitet: 5kg

Volym: 48 l

Vikt: 23g

Medium nätpåse 

Storlek: M, 24x30 cm

Volym: 5 liter

Vikt: 23g

Small nätpåse 

I nätpåsen med storlek Small får 3-4 lökar plats. Ett populärt användningsrområde är utflyktspåse till skolan, jobbet eller förskolan. Helt enkelt en nätpåse du använder istället för de plastpåsar på rulle som de flesta har i skafferiet. På baksidan utav etiketten finns plats att skriva ägarens namn.  

2st bomullsnätpåsar

Storlek: Small, 15x19 cm

Volym: 5 liter

Vikt: 12g

Material

Alla etiketter är i bomull. Vi har valt bomullsetiketter då polyesteretiketter läcker mikroplast i tvätt, som läcker ut i haven. All bomull är ekologisk och GOTS-certifierad. 

Tillverkning

Alla KeepJars textilprodukter tillverkas på samma fabrik i Indien. Fabriken innehar en välkänd certifiering för ekologisk bomullsproduktion, GOTS och besöks regelbundet. GOTS-standarden garanterar att tyget är ekologiskt producerat samt att en mängd internationella rättigheter för de anställda uppfylls och att inga giftiga, hormonstörande, cancerframkallande eller förorenande kemikalier används i produktionen och färgningen. Omfattande kontroller görs av oberoende certifieringsorgan, som övervakar och testar alla stegen utav produktionskedjan. Den ekologiska bomullen, spinneri, färgning och importen kontrolleras regelbundet.

Fabriken har ett socialt fokus och här följer några exempel. Det vanliga inom textilbranschen är att textilarbetare får betalt per sydd produkt, vilket skapar en enorm stress hos arbetstagaren. På vår fabrik tillämpar man månadslöner, vilket är ovanligt i textilbranschen. Arbetarna får betalt även vid tillfällig nedgång i produktionstakt. Föräldrar har rätt att gå ner i tid (för att hinna med familjelivet och hushållsarbete). Det finns en handlingsplan för att undvika sexuella trakasserier på arbetsplatsen och en särskild kommitté har möten en gång i kvartalet för att identifiera och förebygga. Man arbetar aktivt för att anlita hemmafruar för att packa produkter, som ett sätt att få ut dem i arbetslivet. 80% av arbetarna bor inom 10 min gångavstånd från fabriken och kan välja att äta hemma på lunchen.

Foto

Anna Hallberg @ahallberga

Annamaja Segtnan @keepjar