Nätkasse, grön med korta handtag (utan förpackning), 100 % ekologisk certifierad bomull, EUKJ1066

I lager.
95 kr
Leverantör: KeepJar

Nätkasse med korta handtag,  grön

En av nätkassens många fördelar är att den expanderar med innehållet och således får mer än vad man kan tro plats. Generellt ryms innehållet från två normalastora plastpåsar från matbutiken i en sådan här nätkasse. Bär med dig nätkassen i väskan, så är du alltid redo för hållbar vardagsinhandling! Nätkassen är ingen ny företeelse. Virkade varianter ska vara populärt i mellanöstern och nätkassar utav plast vittnar många i den äldre generationen om att man haft i sitt hem tidigare.  Alla KeepJars bomullsprodukter är försedda med bomullsetiketter istället för polyesteretiketter (polyesteretiketter läcker mikroplaster i tvätt, som läcker ut i haven).

1st nätkasse

Storlek: ca 45x40x35cm

Ekologiskt certifierad bomull 

Viktkapacitet: 5kg

Volym: 48 l

Vikt: 23g

Tvättinstruktion: maskintvätt på låga temperaturer. 

Nätpåsen är i 100 % obehandlad bomull

Etiketter i bomull 

Tillverkning

Tillverkade i Indien hos en fabrik ceritiferad med en välkänd certifiering för ekologisk bomullsproduktion. Fabriken besöks regelbundet. Certifieringen garanterar att tyget är utav ekologiskt odlad bomull samt att en mängd internationella rättigheter för de anställda uppfylls och att inga giftiga, hormonstörande, cancerframkallande eller förorenande kemikalier används i produktionen och färgningen. Omfattande kontroller görs av oberoende certifieringsorgan, som övervakar och testar alla stegen utav produktionskedjan – den ekologiska bomullen, spinneri, färgning och importen kontrolleras.

Övrig info om fabriken

KeepJars ekologiska textilprodukter tillverkas alla på en och samma fabrik i Indien, vilken KeepJars grundare Annamaja Segtnan kom att besöka under sin tid som designstudent och social entreprenör i Indien 2007-2012. Fabriken har ett socialt fokus och här följer några exempel. Det vanliga inom textilbranschen är att textilarbetare får betalt per sydd produkt, vilket skapar en enorm stress hos arbetstagaren. På vår fabrik tillämpar man månadslöner, vilket är ovanligt i textilbranschen. Arbetarna får betalt även vid tillfällig nedgång i produktionstakt. Föräldrar har rätt att gå ner i tid (för att hinna med familjelivet och hushållsarbete). Det finns en handlingsplan för att undvika sexuella trakasserier på arbetsplatsen och en särskild kommitté har möten en gång i kvartalet för att identifiera och förebygga. Företaget arbetar aktivt för att anlita hemmafruar för att packa produkter, som ett sätt att få ut dem i arbetslivet. 80% av arbetarna bor inom 10 min gångavstånd från fabriken och kan välja att äta hemma på lunchen.

Foto

Anna Hallberg @ahallberga

Annamaja Segtnan @keepjar

KeepJars mönster på förpackningen är ritat utav Lisa Knutsson @lisaknutssonillustration

För återförsäljare

Master pack: 6st

EUKJ1050

OBS! Endast lämpligt för försäljning där en förpackning och EAN-kod ej behövs. 

Levereras utan rätt förpackning och EAN-kod.