Storhandlingskasse, ekologisk GOTS certifierad bomull

I lager.
185 kr
Leverantör:

KeepJars storhandlingskasse är perfekt för dig som som storhandlar och självscannar – häng enkelt upp kassen med magneter på kortsidorna i kundvagnen. Dubbelhandtaget gör att du kan välja grepp beroende på om du önskar bära på axeln eller i handen. Ett annat populärt användningsområde är strandkasse eller att bära papper eller plast till återvinningen. Kassen går utmärkt att tvätta och tål hårda tag! 

1st storhandlingskasse, svart

Ekologisk GOTS certifierad bomull och färgning

Tvättinstruktion: maskintvätt 40 grader (vi har testat att tvätta den i 90 grader och den krympte inte)

Etiketter i bomull "KeepJar" och "Recycle for life". 


Tillverkning och färgning

Tillverkade i Indien hos en GOTS-certifierad fabrik. Fabriken besöks regelbundet. GOTS-standarden garanterar att tyget är ekologiskt samt att en mängd internationella rättigheter för de anställda uppfylls och att inga giftiga, hormonstörande, cancerframkallande eller förorenande kemikalier används i produktionen och färgningen. Omfattande kontroller görs av oberoende certifieringsorgan, som övervakar och testar alla stegen utav produktionskedjan. Den ekologiska bomullen, spinneri, färgning och importen kontrolleras regelbundet.

Övrig info om fabriken

Fabriken har ett socialt fokus och här följer några exempel. Det vanliga inom textilbranschen är att textilarbetare får betalt per sydd produkt, vilket skapar en enorm stress hos arbetstagaren. På vår fabrik tillämpar man månadslöner, vilket är ovanligt i textilbranschen. Arbetarna får betalt även vid tillfällig nedgång i produktionstakt. Föräldrar har rätt att gå ner i tid (för att hinna med familjelivet och hushållsarbete). Det finns en handlingsplan för att undvika sexuella trakasserier på arbetsplatsen och en särskild kommitté har möten en gång i kvartalet för att identifiera och förebygga. Man arbetar aktivt för att anlita hemmafruar för att packa produkter, som ett sätt att få ut dem i arbetslivet. 80% av arbetarna bor inom 10 min gångavstånd från fabriken och kan välja att äta hemma på lunchen. 

För återförsäljare

Master pack: 5st